کتاب
این کتاب 240صفحه ای دارای سه بخش مقدمات –فیلسوفان تحلیلی ومعنای زندگی-رویکردها ونظریه های معنای زندگی می باشد.در ابتدا نویسنده به پیدایش مسئله معنای زندگی در غرب میپردازد وسپس دو تحلیل از این بحث را ارائه می کند.در تحلیل اول معنای زندگی را همان "هدف زندگی"می داند وبی معنایی را نداشتن هدف در زندگی معرفی می کند.
تحلیل دیگر اینست که معنای زندگی رابه معنای "ارزش زندگی"بدانیم وبی معنایی زندگی یعنی کم رنگ شدن ارزشها.
در فصل سوم کتاب مولف به رویکردهای طرح شده در معنای زندگی پرداخته است.نویسنده در این بخش تقسیم بندی آقای متز در مقالهlife of meaning in developments new" "
را بیان می کند.آقای متزسه رویکرد طبیعت گرا -ناطبیعت گرا وفرا طبیعت گرا را ارائه میکندودر ادامه نظریه های طبیعت گرا رابه دو بخش آفاقی وانفسی تقسیم می کند.
در نظریه متز معنای زندگی مترادف با "ارزش زندگی"که شامل ارزشهای اخلاقی ودینی وحقوقی می شود گرفته شده است.
در این کتاب زندگی معنادار از زندگی توام با خوشبختی جدا می شود وهر کدام ملاکهای جداگانه ای دارند.در قسمتهای پایانی کتاب نویسنده نظریه ضرورت وجود خداوند را برای معنای زندگی مطرح ودلایلی برای آن می گوید.به دنبال آن از ضرورت جاودانگی هر فرد انسانی برای معنای زندگی سخن می گوید.
به نظر حقیر این دو قسمت آخر زیباترین قسمت کتاب است واستفاده از کلمه "دین "در نام کتاب به همین بخش بر می گردد.چرا که در جای دیگر بحثی از دین ورابطه آن با معنای زندگی یافت
نمی شود.
در صفحه 128کتاب آمده است:باید میان تاثیر باور های دینی مانند باور به وجود خدا یا جاودانگی هر فرد انسانی برای معنای زندگی تفاوت نهاد.ضرورت وجود خداوند یا جاودانگی انسان برای معنای زندگی مسئله ای کاملا فلسفی است وبا تاثیر باور انسانها به خداوند یا جاودانگی انسان در معنای زندگی متفاوت است.
در پایان کتاب آثار فارسی در باره معنای زندگی معرفی شده است که دوستان علاقمند به این موضوع میتوانند مطالعه فرمایند.این کتاب حاصل طرح پژوهشی آقای دکتر محمد رضا بیات
می باشد که انتشارات دانشگاه ادیان ومذاهب آنرا به چاپ رسانده است.