نزدیک آخر سال که می شد، آقا شیخ نخودکی می گفت،
نزدیک آخر سال که می شد، آقا شیخ نخودکی می گفت،
حجتالاسلام و المسلمین رسول جعفریان، مورخ برجسته ایرانی در گفتوگو با شفقنا، با بیان اینکه ایران هنوز وارد دنیای بعد از دنیای قدیم نشده است و هنوز قرن ۵ و ۶ را تکرار میکند، برخی مشکلات و ریشه تاریخی بدفهمیهای موجود در ایران را تشریح کرد و زمان فعلی ایران را قابل مقایسه با دوره پایانی صفویه دانست.
دکتر سروش دباغ، در جلسه چهارم و پایانی دروس اخلاقی مثنوی که در مرکز اسلامی ولیعصر برگزار شد گفت:
اگر خاطرتان باشد در انتهای جلسه پیش،پس از اتمام داستان رومیان و چینیان در دفتر اول، بحث داستان طوطی و بازرگان را پی گرفته بودیم. امروز می کوشم تتمه داستان را خدمتتان عرض کنم، بخش هایی از آن را بخوانم و پاره ای نکات اخلاقی و احیاناً عرفانی داستان را استخراج کنم. جلسه آخر است و من چند مطلب را یادداشت کرده ام که این جلسه به آن ها بپردازم. امیدوارم مجالی داشته باشم تا مبحث آفات لسان و اصناف سکوت را توضیح دهم که مولانا در این داستان به نحوی به آن پرداخته است.
شنیدستم که مجنون دل افکار چو شد از مردن لیلی خبردار
گریبان چاک کرد با آه وافغان به سوی تربت لیلی شتابان
درآنجا کودکی دید ایستاده به لب مهرخموشی برنهاده
سراغ مرقد لیلی ازاو جست پس آن کودک برآشفت و به او گفت
که ای مجنون تو را گر عشق بودی کی از من این تمنا را نمودی
برو در این بیابان جستجو کن ز هر خاکی کفی بر دار و بو کن
ز هر خاکی که بوی عشق برخاست یقین کن تربت لیلی همانجاست
"ملاپناه واقف"
یک مقام آگاه که خواست نامش فاش نشود روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا سرقت بخشی از سنگ قبر بایزید بسطامی که در شهر بسطام و شمال آرامگاه امام زاده محمد (ع) واقع است، تایید کرد.
استاد اکبر ثبوت، زاده به سال 1324، از پژوهشگران ارزنده تاریخ و فرهنگ ایران و اسلام است که در گفتگویی با سایت خرد درباره ملاصدرا سخن گفته اند. یکی از نکته هایی که در آن آمده اشاره ای است به علت مهاجرت ملاصدرا از اصفهان، پایتخت پادشاهان صفوی به دهی در اطراف قم به نام کَهَک.
سقراط: هیچکس از روی علم و به عمد مرتکب گناه نمی شود، و تنها علم است که می تواند آدمی را به فضیلت رساند. (مهرداد بهار، ادیان آسیایی، ص212)
...اتَّبَعَ الَّذِینَ ظَلَمُوا أَهْوَاءَهُمْ بِغَیْرِ عِلْمٍ ...؛ کسانی که ستم کردند بدون هیچ علمی از هوس هایشان پیروی کردند. (روم/29)
وباغ های نیشابور ... اما دریغ که من آن ها را نخواهم دید ! ( آندره ژید )
نیشابور ، بهشت هنر و فرهنگ و دانش ، در ادوار مختلف تاریخ چونان ستاره ای بر سکوی افتخار و عظمت این مرز و بوم درخشیده است و این فخر و بزرگی را مدیون تلاش بزرگان ، دانشوران و اندیشمندان خویش است که همواره در میان تند باد حوادث روزگار با بهره از فیض الهی و استعداد خویش ، قدم بر قله های بلند علم و هنر نهاده و بر تارک اعظم اقتدار و سربلندی جای گرفتهاند.
مادر با یک دست گهواره و با دست دیگر دنیا را می گرداند.
"ناپلئون"
زنان به عنوان نیمی از نیروی انسانی هر جامعه یقیناً در ساخت تاریخ و بروز و حدوث وقایع مختلف آن دارای نقش های مستقیم و غیرمستقیم در ابعاد گوناگون اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی هستند و به جرأت می توان گفت در کنار هر شخصیت تاریخی اثر و نشان زنان را می توان یافت البته زنان نیز مانند هر انسان دیگری بنا به مقتضیات اجتماعی، فرهنگی، تربیتی و اخلاقی خود در حوادث و تحولات اجتماعی و تاریخی هم نقش سازنده و مثبت و هم مخرب و منفی داشته اند و این هر دو در تاریخ مستور مانده است.